de rode tent

 

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

de rode tent

dinsdag 8 januari | 19:00 - 21:00

De ‘Rode Tent-beweging’ is gebaseerd op het boek The Red Tent van Anita Diamant. Zij vertelt hierin hoe duizenden jaren geleden vrouwen iedere maan(d) samen tijd doorbrachten in een rode tent. Zij deelden lief en leed, voerden rituelen uit, vertelden verhalen, gaven kennis rondom geboorte, sterven en geneeskrachtige kruiden door en zongen. Op deze manier ervoeren zij zusterschap.
De hedendaagse Rode Tent is een bijeenkomst rond Nieuwe Maan op een fijne ‘women-only’-plek: een warme, rood aangeklede ruimte, waar vrouwen samenkomen en waar even niets hoeft. In een Rode Tent kan worden gepraat, gezwegen, gelachen, gehuild, geknuffeld, gedanst, gemediteerd, gemasseerd … veel mag, niets moet. Er alleen maar zijn, is ook prima! We delen verhalen van ons leven en we proberen te luisteren zonder oordeel en met respect voor elkaar. Er hoeven geen oplossingen en adviezen te worden aangedragen; gehoord en gezien worden, daar gaat het om. Dit is helend voor ons zelf maar daarmee ook voor alle vrouwen en de wereld om ons heen.
Je bent welkom vanaf 19.00 uur. We beginnen klokslag half acht. Het is leuk als je rode, paarse of oranje kleding draagt, passend bij de sfeer van de Rode Tent. We vragen een bijdrage in de kosten van 10 euro, maar als dit voor jou niet haalbaar is, laat dat dan even weten bij aanmelding: anita@hanamiritueelbegeleiding.nl.

Gegevens

Datum:
dinsdag 8 januari
Tijd:
19:00 - 21:00